U bevindt zich hier: Home > Middelen > Mindyourtrip

Mindyourtrip

Mindyourtrip is een online interventie voor jonge gebruikers van Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS, ook wel bekend als ‘research chemicals’ of ‘designer drugs’).

Met input van meer dan 400 jongeren uit 13 Europese landen is een interventie ontwikkeld voor al je  vragen over NPS gebruik.  met de mogelijkheid je eigen gebruik te onderzoek en bij te houden. Daarnaast is er de mogelijkheid om gratis en anoniem gebruik te maken van drie modules waarbij je hulp krijgt van een professional.

Krijg inzicht
De focus in deze module is om je middelengebruik bij te houden. Gedurende een bepaalde periode noteer je dagelijks je middelengebruik in het logboek in de app. Wij zullen je helpen je gedrag te analyseren: wat, wanneer en hoeveel je gebruikt.

Gebruik veiliger
De focus in deze module ligt op veiliger gebruiken, ofwel ‘harm reduction’. De beste manier om dit te bereiken is natuurlijk helemaal niet te gebruiken. Maar wanneer je ervoor kiest om te gebruiken, zijn er dingen die je kunt doen om de kans op ongewenste gevolgen van je NPS-gebruik te verkleinen. In deze module leer je hoe. Je maakt een plan hoe je zo veilig mogelijk NPS kunt gaan gebruiken. Waarbij de nadruk ligt op het zo klein mogelijk houden van de risico’s van gebruik voor jezelf en de mensen in je omgeving.

Stoppen of minderen
De focus in deze module ligt op het verminderen of stoppen van je NPS gebruik. Je maakt een duidelijk plan en stelt doelen; hoeveel, hoe vaak, waar, wanneer en wat je wilt veranderen. We leren je omgaan met hunkering, welke zelfcontrolemaatregelen je kunt nemen en hoe je met moeilijke situaties om kunt gaan. Daarnaast geven we je tips om de veranderingen vol te houden.

Meer informatie over Mindyourtrip vind je op www.mindyourtrip.eu

Facebook: https://www.facebook.com/mindyourtrip.eu/
Instagram: https://www.instagram.com/mindyourtrip_eu/