> Informatie jeugdkliniek

Je gebruik is uit de hand gelopen en je wilt er iets aan doen. Te veel alcohol, overmatig blowen of te vaak gamen. Wat het ook is, in de jeugdkliniek van Tactus kunnen we je helpen.

Je aanwezigheid in de kliniek is niet voor niks. In de kliniek gaan we samen met jou aan de slag. We kijken niet alleen naar je verslaving. Vaak zijn er ook problemen op andere gebieden. Op school gaat het bijvoorbeeld niet lekker. Hoe dan ook, de behandeling van je verslaving is het belangrijkst. Maar je leert ook koken, schoonmaken en omgaan met geld. Uiteraard is er ook tijd voor sport en andere ontspanning!

Wat gaat er gebeuren?
In de behandeling kijken we naar allerlei zaken die invloed kunnen hebben op jouw gebruik. Heb je lichamelijke klachten? Wat is je achtergrond? Ben je wel eens depressief? Allemaal dingen die te maken kunnen hebben met je gebruik. Je ouders of verzorgers betrekken we ook bij je behandeling. Net als andere mensen die belangrijk zijn voor je toekomst. Je kunt dan denken aan iemand van school of een werkgever.

Als je behandeling klaar is, helpen we je ook nog. Nadat je de kliniek hebt verlaten, krijg je begeleiding en ondersteuning.

Verblijf kliniek Zutphen
De jeugdkliniek heeft een eigen vleugel in de kliniek aan de Piet Heinstraat in Zutphen. Hier verblijven gemiddeld veertien tot zestien jongeren met verslavingsproblematiek in twee woongroepen. Vanuit de kliniek kun je ook naar school. Zo krijg je de kans je school af te maken. Natuurlijk erg belangrijk voor de tijd die komt nadat je weer weg bent.

> Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden via je jeugdhulpverlener van Tactus. Heb je geen hulpverlener van Tactus dan kun jij je aanmelden via www.tactus.nl/aanmelden of telefonisch via de opnamecoördinator op 06-12 74 06 02. Dit nummer kun je ook bellen voor meer informatie.

> Adres

Piet Heinstraat 27
7204 JN Zutphen
T 088 382 28 87
E vragen@tactus.nl

> Folder > Opnameduur

De opnameduur is afhankelijk van de vraag en kan variëren van één week tot zes maanden. Een gemiddeld verblijf in de jeugdkliniek duurt vier maanden. 

> Voor wie

De jeugdkliniek is bedoeld voor jongeren van 13 tot 23 jaar.

Deze website is gemaakt door Espire - Creatief met internettechniek.